08 January 2010

MENU UNTUK BBQ

















SALAM ! Aku dah janji nak  bagi BBQ MENU. Jadi arine aku kene update blog... . Jam 1915 . Kalau dah rancang nak buat BBQ Party, pastikan barang keperluan sudah ada. Macam tempat pemangang, arang, fire stater, pengepit arang, pengepit makanan, berus atau serai yg diketuk, minyak, tuala sapu tangan dan tong sampah. Jika anda tak rajin nak basuh pinggan-mangkuk, gunakan yang pakai buang. Pastikan tong sampah ada disetiap penjuru laman anda.


Berhampiran tempat memangang , sediakan meja buffet-beserta Chafing Dish untuk isi bahan-bahan yang dipanggang. Sediakan bowl besar untuk salad sejuk, buah-buahan, bakul tempat roti, minuman panas dan sejuk. Jangan lupa sedikan juga tempat untuk sauce dan dressing serta sudu-gerpu.





PILIHAN - A

(UNTUK 50 TETAMU)

Daging Sirloin Steak(180gm) - 20 pcs
Kepak Ayam - 80 pcs
Kambing/Lamb Shoulder - 20 pcs/ Udang 10 kg
Sotong - 5 kg - Sausage Ayam/Daging 20 pkt

*****

Pasta Spiral + Sausage - 20 pax
German Potato Salad - 20 pax
Coleslaw Salad - 30 pax/ Garden Salad 20 pax
Baked Bean - 15 tin/Roti Pitta 10 pkt
French Loaf - 20 pcs/ Nasi Impit - 15 pkt

*****

Bingka Roti
Buah Orange - 20 biji
Sweet Corn - 10 tin

*****

Juice Orange
Kopi dan Teh
Mineral Water


*****

Chilli Sauce
Thai Sauce
Kuah Kacang
Tar-tar Sauce
1000 Island Sauce
Black Pepper Sauce
Lemon Vinagratte Dressing














































1 comment:

  1. SALAM! Nanti aku ge Menu untuk Party Hari Jadi Anak ...

    ReplyDelete